Opening Watersportseizoen Heeg-Woudsend-Gaastmeer: 20-04-2019

 

Dekdweilers openen Watersportseizoen 2019

Verbindend element tussen de festivals is een vaarverbinding tussen Heeg en Woudsend. Bezoekers kunnen gratis heen en weer varen tussen beide dorpen. Tussen Heeg en Gaastmeer rijden Amerikaanse schoolbussen.
In alle dorpen is ook voldoende gratis parkeergelegenheid. De feestprogramma’s van Heeg, Gaastmeer en Woudsend vullen elkaar op bijzondere wijze aan. 

Braderie en Proefevenement van Heeg vinden plaats in het feestelijk versierde centrum van het dorp. Inwoners en winkeliers bieden allerlei lekkere hapjes en drankjes aan. Voorafgaand aan de festiviteiten is er in Heeg de FIT en Frij Run. Het gevarieerde parcours van deze hardloopwedstrijd is uitgezet rond het waterrijke gebied van Heeg. Voor jong en oud zijn er verschillende afstanden; de finish is in het centrum van Heeg.

In Gaastmeer is er een gezellige braderie in het centrum. 

In Woudsend treden shantykoren op, afgewisseld door folkensembles en dekweilorkesten (uit Heeg).  

Aan het Dekdweilfestival in Heeg nemen dit jaar zes dweilorkesten deel. Tijdens dit festival treden de orkesten op in het centrum van Heeg, maar sommige ook in Gaastmeer en in Woudsend.
Voor de bezoekers van Heeg en van Woudsend liggen programma’s en plattegronden klaar, die ervoor zorgen dat iedereen op tijd het optreden van zijn of haar keuze kan volgen. Als knallende afsluiter verzamelen rond 18.00 u alle dekdweilorkesten zich op de Syl in Heeg en blazen het watersportseizoen voor geopend. Aansluitend is er muziek in het voormalige pand van T&T. 

Bedrijven, standhouders en horeca
Festivals als deze kunnen niet bestaan zonder de uitdrukkelijke praktische en financiële hulp van plaatselijke ondernemers en horeca. Ook de gemeente Súdwest-Fryslân en de Rabobank dragen financieel bij aan het welslagen van deze openingsfeesten.