Vijf tips voor onderhoud van zeilkleding

1. Spoel je zeilkleding goed uit met zoet water als het met zout water in aanraking is geweest. Het liefst als je zeilpak nog nat is. Ingedroogd zout lost namelijk heel moeilijk op!
2.  Zorg dat je zeilpak goed droog is als je het opruimt. Wanneer je je zeilpak voor langere tijd opbergt, zorg ervoor dat er geen scherpe vouwen inzitten en dat het niet wordt platgedrukt. Dit kan slijtage en zo lekkage veroorzaken. Hang de zeilkleding bij voorkeur op een houten hanger.
3. Reinig je zeilkleding met speciaal wasmiddel. Gebruik nooit een normaal wasmiddel of wasverzachter! Nikwax is een goed en veilig wasmiddel voor zeilkleding.
4. Reinig zeilhandschoenen in warm water met een scheutje azijn. Spoel ze daarna goed af met water. Laat zeilhandschoenen nooit drogen op de verwarming, dan worden ze hard.
5. Lees voor het wassen altijd het waslabel in de kleding.

 

Groen om te reinigen

Wat je ook wil behandelen, de eerst stap in het Nikwax proces is altijd reinigen.

Dit verwijdert vuil en vlekken van de waterafstotende lagen en van de waterdichte uitrusting. Alle waterafstotende lagen werken het best als de kleding wordt schoongehouden.

De spray-on en wash-in reinigers voor kleding en uitrusting verwijderen veilig de restanten detergent die traditionele wasmiddelen achterlaten, die kunnen namelijk het ‘wetting-out’ effect veroorzaken. Dit wil zeggen dat het water niet wordt afgestoten maar in de stof doordringt.

De sponge-on reiniger voor schoeisel verwijdert vuil en vlekken van alle soorten schoenen (modeschoenen, sport en vrije tijd) en revitaliseert het uiterlijk van het bovenleer, zonder de waterafstotende functie aan te tasten. Zand en modder schuurt over het leer/stof en zullen dit beschadigen. Regelmatig schoonmaken voorkomt dit.

Gebruik altijd onze groene producten voordat je het juiste paarse Nikwax product aanbrengt.